Wigilie firmowe

Wigilia 2020

Serdecznie zachęcamy do zorganizowania Wigilii firmowej 2020 właśnie w naszym obiekcie.
  
Propozycja Menu wigilijnego przygotowana przez Zespół Kucharzy HIGHLAND CONFERENCE HOTEL to tradycja połączona z naszymi sztandarowymi potrawami z wołowiny Highlandz własnej, ekologicznej hodowli.


Zgodna z naszą filozofią Zdrowej Strefy –bez ulepszaczy i półproduktów, zawsze świeże, z wykorzystaniem lokalnych dostawców.

Menu (propozycja I) 

 

Zupa
Zupa kurkowo-koperkowa

Danie główne
Szczupak pieczony w sosie z kiwi, ziemniakami i pieczonym kalafiorem
Kurczak z wolnego wybiegu w sosie sułtańskim z rodzynkami, podawane z dzikim ryżem i marchewką z groszkiem

Zakąski
Sałatka jarzynowa tradycyjna
Kapusta z grochem
Śledź w trzech smakach
Karp smażony w cieście, marynowany w occie jabłkowym
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami
Chleb własnego wypieku
Masełko czosnkowe i z suszonymi pomidorami

Deser
Makowiec
Sernik
Kompot z suszu
Kawa, herbata oraz dodatki

Menu (propozycja II) 

 

Zupa
Zupa rybna z mini kluseczkami francuskimi

Danie główne
Sandacz w sosie borowikowym z puree ziemniaczanym i surówką Colesław
Sakiewki z wołowiny Highland, podawane z opiekanymi ziemniakami i pieczonymi warzywami

Zakąski
Carpaccio z pieczonego buraka, z pudrem z sera owczego i prażonymi pestkami dyni
Sałatka z wędzonymi rybami i dressingiem truskawkowym
Śledź pod pierzynką, z burakiem i jajkiem
Mix pierogów z kapustą i grzybami oraz ruskie
Kuleczki rybne z warzywami w galarecie
Kulebiak
Chleb własnego wypieku
Masełko czosnkowe i z suszonymi pomidorami

Deser
Makowiec
Sernik
Kompot z suszu
Kawa, herbata z dodatkami 

Zachęcamy również do uzupełnienia
proponowanego menu o dania extra.

I Deska serów regionalnych na bazie mleka koziego i krowiego serwowane w towarzystwie świeżego, własnego pieczywa typu włoskiego oraz konfitury figowej i cebulowej.

II Królik z zagrody, pieczony z warzywami i duszony w śmietanie z koperkiem.

 

A to wszystko w cieple kominka, z pachnącą choinką i muzyką w tle.
Do zobaczenia. Więcej szczegołów:
biuro@highlandhotel.pl
606 336 205, 608 135 48

Akceptujemy

ASIC, BLIK, V-Pay, płatności zbliżeniowe
smartfonem/ smartwatchem

     

Skontaktuj się z nami