Wigilia 2020
Serdecznie zachęcamy do zorganizowania Wigilii firmowej 2020 właśnie w naszym obiekcie.
Propozycja Menu wigilijnego przygotowana przez Zespół Kucharzy HIGHLAND CONFERENCE HOTEL to tradycja połączona z naszymi sztandarowymi potrawami z wołowiny Highlandz własnej, ekologicznej hodowli.
Zgodna z naszą filozofią Zdrowej Strefy –bez ulepszaczy i półproduktów, zawsze świeże, z wykorzystaniem lokalnych dostawców.
Menu (propozycja I)
Zupa
Zupa kurkowo-koperkowa
Danie główne
Szczupak pieczony w sosie z kiwi, ziemniakami i pieczonym kalafiorem
Kurczak z wolnego wybiegu w sosie sułtańskim z rodzynkami, podawane z dzikim ryżem i marchewką z groszkiem
Zakąski
Sałatka jarzynowa tradycyjna
Kapusta z grochem
Śledź w trzech smakach
Karp smażony w cieście, marynowany w occie jabłkowym
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami
Chleb własnego wypieku
Masełko czosnkowe i z suszonymi pomidorami
Deser
Makowiec
Sernik
Kompot z suszu
Kawa, herbata oraz dodatki
Menu (propozycja II)
Zupa
Zupa rybna z mini kluseczkami francuskimi
Danie główne
Sandacz w sosie borowikowym z puree ziemniaczanym i surówką Colesław
Sakiewki z wołowiny Highland, podawane z opiekanymi ziemniakami i pieczonymi warzywami
Zakąski
Carpaccio z pieczonego buraka, z pudrem z sera owczego i prażonymi pestkami dyni
Sałatka z wędzonymi rybami i dressingiem truskawkowym
Śledź pod pierzynką, z burakiem i jajkiem
Mix pierogów z kapustą i grzybami oraz ruskie
Kuleczki rybne z warzywami w galarecie
Kulebiak
Chleb własnego wypieku
Masełko czosnkowe i z suszonymi pomidorami
Deser
Makowiec
Sernik
Kompot z suszu
Kawa, herbata z dodatkami
Zachęcamy również do uzupełnienia
proponowanego menu o dania extra.
I Deska serów regionalnych na bazie mleka koziego i krowiego serwowane w towarzystwie świeżego, własnego pieczywa typu włoskiego oraz konfitury figowej i cebulowej.
II Królik z zagrody, pieczony z warzywami i duszony w śmietanie z koperkiem.
A to wszystko w cieple kominka, z pachnącą choinką i muzyką w tle.
Do zobaczenia. Więcej szczegołów:
biuro@highlandhotel.pl
606 336 205, 608 135 48
Akceptujemy
ASIC, BLIK, V-Pay, płatności zbliżeniowe
smartfonem/ smartwatchem
Skontaktuj się z nami