Restauracja

Nasza oferta to przede wszystkim autorska kuchnia, której fundamentem jest wołowina Highland z własnej hodowli.

Menu tworzone zgodnie z filozofią slow food, na bazie królewskiej wołowiny Highland, bez konserwantów, sztucznych barwników i środków polepszających smak.

Hodowla bydła Highland prowadzona na zasadach wild and free dla potrzeb restauracji, aby pozyskiwać najlepszej jakości mięso i serwować je naszym gosciom.

Restauracja

 

Nasza restauracja to serce Highland Conference Hotel.


To tu serwujemy nasze legendarne steki, ossobuco czy żeberka Highland. Wyśmienity smak i aromat potraw zawdzięczamy zawsze świeżym, sezonowym składnikom, a także nabytym przez lata umiejętnościom.

Trzon naszej kuchni stanowi pozyskiwana z własnej hodowli królewska wołowina. Nie boimy się jednak wyzwań. Z dumą prezentujemy nowe pomysły na dania z kurczaka z wolnego wybiegu oraz rozmaite dania wegetariańskie i wegańskie. Przemycamy smaki świata, sprowadzamy orientalne przyprawy, implementujemy nowe rozwiązania. Wszystko to działa w oparciu o slow food i zasady zdrowego żywienia.


Wszystkie wyroby robimy sami. Pieczemy chleby, ciasta, ciasteczka. U Nas przypomnisz sobie smaki dzieciństwa. Nie stosujemy środków polepszających smak, konserwantów ani sztucznych barwników.


Zważając na wszystko powyższe przyjęliśmy status zdrowej strefy.
Serdecznie zapraszamy.

 

Dania z wołowiny Highland

 

Królewska wołowina Highland to produkt pochodzący z naszej hodowli szkockich krów.


Na łąkach i pastwiskach nas otaczających wypasa się stado liczące około 30 sztuk. Chęć zaspokojenia własnej, kulinarnej ciekawości i stworzenia unikatowego produktu sprawiła, że powstała szeroka gama dań - od steka do ozorkowego cwaniaka.


Nie stosujemy dużej ilości przypraw – wystarczy jedynie szczypta, aby podkreślić naturalny smak i aromat - więc świeże zioła, sól i pieprz wystarczą. Specjalna szafa do sezonowania wołowiny Dry Ager zapewnia wyższy poziom produktu końcowego, wydobywając aromat oraz naturalny, wyrafinowany smak. W niej leżakuje m.in. szynka do tworzenia wyjątkowych dań z długo dojrzewającej wołowiny, T-bone, żeberka oraz beef jerky.


Mięso jest wymagające, ale jeśli odkryje się jego tajemnice, to umożliwia to fantastyczną fuzję ze smakami świata.

 

 

 

 

 

 

 

 

Akceptujemy

ASIC, BLIK, V-Pay, płatności zbliżeniowe
smartfonem/ smartwatchem

     

Skontaktuj się z nami