Restauracja
Restauracja
Nasza restauracja to serce Highland Conference Hotel.
To tu serwujemy nasze legendarne steki, ossobuco czy żeberka Highland. Wyśmienity smak i aromat potraw zawdzięczamy zawsze świeżym, sezonowym składnikom, a także nabytym przez lata umiejętnościom.
Trzon naszej kuchni stanowi pozyskiwana z własnej hodowli królewska wołowina. Nie boimy się jednak wyzwań. Z dumą prezentujemy nowe pomysły na dania z kurczaka z wolnego wybiegu oraz rozmaite dania wegetariańskie i wegańskie. Przemycamy smaki świata, sprowadzamy orientalne przyprawy, implementujemy nowe rozwiązania. Wszystko to działa w oparciu o slow food i zasady zdrowego żywienia.
Wszystkie wyroby robimy sami. Pieczemy chleby, ciasta, ciasteczka. U Nas przypomnisz sobie smaki dzieciństwa. Nie stosujemy środków polepszających smak, konserwantów ani sztucznych barwników.
Zważając na wszystko powyższe przyjęliśmy status zdrowej strefy.
Serdecznie zapraszamy.
Dania z wołowiny Highland
Królewska wołowina Highland to produkt pochodzący z naszej hodowli szkockich krów.
Na łąkach i pastwiskach nas otaczających wypasa się stado liczące około 30 sztuk. Chęć zaspokojenia własnej, kulinarnej ciekawości i stworzenia unikatowego produktu sprawiła, że powstała szeroka gama dań - od steka do ozorkowego cwaniaka.
Nie stosujemy dużej ilości przypraw – wystarczy jedynie szczypta, aby podkreślić naturalny smak i aromat - więc świeże zioła, sól i pieprz wystarczą. Specjalna szafa do sezonowania wołowiny Dry Ager zapewnia wyższy poziom produktu końcowego, wydobywając aromat oraz naturalny, wyrafinowany smak. W niej leżakuje m.in. szynka do tworzenia wyjątkowych dań z długo dojrzewającej wołowiny, T-bone, żeberka oraz beef jerky.
Mięso jest wymagające, ale jeśli odkryje się jego tajemnice, to umożliwia to fantastyczną fuzję ze smakami świata.
Akceptujemy
ASIC, BLIK, płatności zbliżeniowe
smartfonem/ smartwatchem
Skontaktuj się z nami