Wigilie firmowe
Wigilia 2025
Serdecznie zachęcamy do zorganizowania Wigilii firmowej 2025 właśnie w naszym obiekcie.
Firmowa Wigilia to nie tylko doskonała okazja do integracji Zespołu,
ale również czas spotkań z kontrahentami, współpracownikami oraz partnerami biznesowymi.
Czas podsumowań, bilansów i planów na przyszły rok.
A to wszystko w cieple kominka, z pachnącą choinką i muzyką w tle.
Propozycja Menu wigilijnego przygotowana przez Zespół Kucharzy HIGHLAND CONFERENCE HOTEL
to tradycja połączona z naszymi sztandarowymi potrawam.
Zgodna z naszą filozofią Zdrowej Strefy – bez ulepszaczy i półproduktów - zawsze świeże, z sezonowymi produktami od lokalnych dostawców.
Menu (propozycja I)
Zupa
Barszcz czerwony z uszkami faszerowanymi grzybami leśnymi.
Danie główne
Karp pieczony w cytrusach, podawany z puree ziemniaczanym
i duszoną, modrą kapustką.
Medaliony z kurczaka z wolnego wybiegu duszone
w sosie morelowo –rodzynkowym, podawane z dzikim ryżem
i surówką Colesław.
Przystawki
Pieczyste marynowane w ziołach - schab, boczek,
filet z piersi kurczaka.
Pasztet z wołowiną Highland podawany z sosem cumberland.
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami.
Pierogi ukraińskie.
Tradycyjna kapusta wigilijna z grochem gotowanym w ziołach.
Śledź w cebulce z olejem lnianym.
Mix sałat z wędzoną rybą i koperkowym vinaigrette.
Pieczywo własnego wypieku (3 rodzaje)
Deser
Tarta czekoladowa z wiśniami.
Grzane wino (250 ml./os.)
Czas rezerwacji restauracji 4h lub 6h
Menu (propozycja II)
Zupa
Krem z grzybów leśnych z ziołowymi grzankami.
Danie główne
Okoń nilowy na sosie porowym, podawany z pieczonymi ziemniakami i duszoną marchewką.
Szynka z wołowiny Highland z kluseczkami francuskimi
i pieczonymi burakami.
Przystawki
Pieczyste marynowane w ziołach - schab, boczek,
filet z piersi kurczaka.
Pasztet z wołowiną Highland podawany z sosem chrzanowym.
Tradycyjna kapusta wigilijna.
Tatar ze śledzia.
Pierogi ukraińskie.
Mix sałat z karmelizowanymi pomarańczami, granatem
i orzechami włoskimi, polane sosem balsamicznym.
Pieczywo własnego wypieku (3 rodzaje)
Deser
Sernik z makiem i kruszonką
Grzane wino (250 ml./os.)
Czas rezerwacji restauracji 4h lub 6h
Zachęcamy również do rozbudowania menu o poniższe
dania i propozycje*:
Deska serów – świeżych i dojrzewających - na bazie
mleka koziego, owczego i krowiego oraz konfitury figowa i cebulowa.
Dodatkowe dania, m.in.:
• Duży wybór dań z wołowiny Highland.
• Dania z kurczaka z wolnego wybiegu.
• Szynka wieprzowa pieczona w całości, płonąca w whisky, serwowana na Sali przez Szefa kuchni.
• Przystawki (zapytaj o propozycje).
Ciasta:
• Miodownik
• Makowiec
• Piernik tradycyjny
* Wszystkie propozycje dodatkowo płatne.
Zaskocz pracowników oryginalnością atrakcji przed lub w trakcie zabawy wigilijnej. *
Zamów oryginalny prezent:
• Butelkę wybornego wina.
• Własnego wypieku piernik tradycyjny (30 cm).
• Własnej produkcji pasztet z wołowiną Highland.
• Butelkę szkockiej whisky (single malt lub blended).
• Zestaw świątecznych pierniczków od pomocników Świętego Mikołaja.
• Królewski prezent – danie z wołowiny Highland (z oferty takeaway).
Zaplanuj teambuilding - oferujemy szeroką gamę propozycji – każda z nich wzbogaci wieczór i nada mu wyjątkowy, niepowtarzalny charakter.
Masz własny pomysł dotyczący dodatkowych atrakcji? Podziel się nim – z przyjemnością pomożemy w organizacji.
* Wszystkie propozycje dodatkowo płatne.
A to wszystko w cieple kominka, z pachnącą choinką i muzyką w tle.
Do zobaczenia. Więcej szczegołów:
biuro@highlandhotel.pl
606 336 205, 608 135 489
Akceptujemy
ASIC, BLIK, płatności zbliżeniowe
smartfonem/ smartwatchem
Skontaktuj się z nami