Co nas wyróżnia

Co Nas wyróznia ?

Jesteśmy jedynym miejscem w Polsce, które na potrzeby restauracji prowadzi ekologiczną hodowlę bydła Highland. Sytuacja taka pozwala nam na pełną kontrolę procesu produkcji mięsa i jego przygotowania.

 

Zapraszamy do naszego ogródka restauracyjnego oraz do restauracji - dania z wołowiny Highland czekają!

24 ha łąk stwarzają dogodne warunki dla ekologicznej hodowli, dzięki temu wiemy co jedzą, żyjąc na wolności w zgodzie z naturą.


Chęć zaspokojenia własnej, kulinarnej ciekawości i stworzenia unikatowego produktu sprawiła, że powstały dania od królewskiego steka do ozorkowego cwaniaka.

 

W naszej restauracji oferujemy całą gamę dań z wołowiny Highland – m.in. steki, ragout, ossobuco, szynki, stir fry, pieczenie, rolady. Przygotowujemy bazy do zup oraz sosy. Zimne przystawki typu carpaccio, tatar, pasztet.


Specjalna szafa Dry Ager do sezonowania wołowiny zapewnia wyższy poziom produktu końcowego –  wydobywając aromat oraz naturalny, wyrafinowany smak. W niej leżakuje szynka do tworzenia wyjątkowych dań z długo dojrzewającej wołowiny, t-bone’y, żeberka oraz beef jerky.

 

Mięso jest wymagające ale jeśli odkryje się jego tajemnice to umożliwia fantastyczną fuzję ze smakami świata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cały obiekt to Zdrowa Strefa – miejsce, gdzie promujemy zdrową żywność oraz produkty sezonowe od lokalnych dostawców.

Nie używamy konserwantów oraz sztucznych środków polepszających smak – świeże zioła, sól i pieprz wystarczą. Pieczemy własne pieczywo, ciasta i ciasteczka. Robimy także wędliny, pieczemy pasztety, a jesienią przygotowujemy marynaty i przetwory.

 

W pełni wykorzystujemy najnowsze osiągnięcia technologii, aby jak najmniej wpływać na środowisko naturalne. W energię zaopatrują nas panele fotowoltaiczne, a cały obiekt ogrzewany jest pompami ciepła. Ograniczamy używanie plastiku do minimum.

 

Długowłose, półdzikie bydło z wyżynnych terenów Szkocji zgodnie z zasadą „Wild and free” pozostaje na swoich pastwiskach przez cały rok i jest atrakcją turystyczną dla naszych gości.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akceptujemy

ASIC, BLIK, płatności zbliżeniowe
smartfonem/ smartwatchem

     

Skontaktuj się z nami