Festiwal Wołowiny Highland

Czas na Szparagi

Festiwal Wołowiny Highland Czas na Szparagi

 14 maja 2022 od godz. 13:00

 Mówisz maj - myślisz szparagi.

Maj to miesiąc, w którym dojrzewają szparagi -
wtedy są świeże i łatwo dostępne.
To wykwintne, sezonowe warzywo będzie

głównym dodatkiem naszych festiwalowych potraw.

Są tak wdzięcznym produktem, że mogą stanowić odrębny posiłek lub być super dodatkiem.

Ich walory smakowe i zdrowotne znali już starożytni

Grecy i Rzymianie.

Niezależnie od rodzaju są bogate w witaminy i mikroelementy

oraz mają niską kaloryczność.

Jak na Festiwal przystało proponujemy fuzję smaków, obok której nie można przejść obojętnie.

Kolejny raz pokażemy, że wołowinę Highland

można przygotować z każdym Twoim ulubionym dodatkiem.

Zachęcamy do przyjazdu na całe popołudnie - majowy weekend

to super czas na spacer na świeżym powietrzu i obcowanie z naturą.
Możliwe jest również przedłużenie pobytu do następnego dnia.

Zaopiekujemy się Wami.
Opowiemy o tym jak pracujemy, jakie możliwości daje nam
nasza infrastruktura i z czego jesteśmy dumni.
Zobaczycie co Nas wyróżnia i posłuchacie o naszej historii.

Dla najmłodszych uczestników również przewidzieliśmy

pyszne smakołyki.

MENU FESTIWALOWE

 

Przystawka

Szparagi pieczone w boczku - 21 zł.

Zupy

Wiosenny chłodnik botwinkowy z rzodkiewką - 17 zł.

Autorska Solianka ze szparagami - gęsta zupa z wołowiną Highland - 19 zł.

 

Dania główne 

Ragout z wołowiny Highland z puree szparagowym z wiosennym, małosolnym ogórkiem - 59 zł.
Szynka Highland w sosie własnym ze szparagami i młodymi ziemniaczkami z koperkiem - 49 zł.
Tagliatelle z długo dojrzewającą, szarpaną wołowiną Highland i szparagami - 39 zł.

Mix sałat z marynowanym, opiekanym i siekanym rostbefem Highland oraz szparagami - 39 zł.

Tarta szparagowa na ciepło - 29 zł.

 

Deser

Panna Cotta z kruszonymi ciastkami imbirowymi i owocami - 17 zł.

 

Dla małych księżniczek oraz młodych rycerzy sprawdzone, zachęcające do degustacji menu 

2 x mini burger Highland na ciepłym chlebku własnego wypieku

2 x mini pizza - niespodzianka

2 kotleciki z kurczaka z wolnego wybiegu

Domowe frytki

Sałatka ze świeżych warzyw 

Cena dla dwójki dzieci: 60 zł, możliwość zamówienia pół porcji.


Pamiętajcie, że Festiwal rządzi się swoimi prawami - w tym dniu karta restauracyjna schowana do szuflady.

Zapraszamy od godz. 13:00, w sobotę, 14 maja 2022.


Jak zawsze wydarzenie będzie przeprowadzone w luźnej atmosferze.
Prosimy o wcześniejszy kontakt w celu rezerwacji stolika.


Gdybyście chcieli odpocząć po degustacji:
- pokój dwuosobowy ze śniadaniem 299 zł
- pokój dwuosobowy ze śniadaniem (do jednoosobowego wykorzystania) 199 zł


Serdecznie zapraszamy!
Niech nie zabraknie Was na Festiwalu Wołowiny Highland.

Czekamy na Was!

 

Śledź Nas na portalach społecznościowych by być na bieżąco.
Facebook Instagram
606 336 205, 608 135 389
biuro@highlandhotel.pl
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akceptujemy

ASIC, BLIK, V-Pay, płatności zbliżeniowe
smartfonem/ smartwatchem

     

Skontaktuj się z nami