Festiwal Wołowiny Highland

Buła Nieźle nadziana

Festiwal Wołowiny Highland Buła Nieźle Nadziana

 23 lipca 2022 od godz. 13:00 do godz. 19:00

Buła Nieźle Nadziana

 

Festiwal Wołowiny Highland z dobrze nadzianą bułą cieszył się dużym powodzeniem, dlatego powtórzymy go 30 lipca.

Dla wszystkich sympatyków burgerów, którym nie udało się dotrzeć a bardzo chcieliby wziąć udział i dla tych, dla których ten Festiwal mógłby się odbywać codziennie.

Spełniamy Waszą prośbę i ponawiamy wyjątkową okazję do spróbowania naszych wyśmienitych burgerów.

 

Burger to jedna z najbardziej popularnych na świecie potraw,

której głównym składnikiem jest wołowina.

Najstarszym lokalem serwującym hamburgery w USA jest restauracja Louis Lunch w New Haven, w stanie Connecticut, gdzie mięso jest pieczone na kilkudziesięcioletnich żeliwnych grillach gazowych i serwowane na chlebie tostowym, ewentualnie z plastrem pomidora i cebulki, natomiast bez ketchupu.

Hamburger jako potrawa i jako słowo wywodzi się od befsztyka z siekanej wołowiny nazywanego hamburger steak, wprowadzonego do kuchni amerykańskiej przez imigrantów z Niemiec z Hamburga.

Hamburgera wymyślił w 1904 roku garncarz Fletcher Davis. Podejmował się on gotowania podczas wystaw garncarskich, a także prowadził bar w Teksasie. Zaproponował on swoim gościom mielony kotlet na grzance z sałatą, musztardą i majonezem.

 

Zachęcamy do przyjazdu na całe popołudnie - czerwcowy weekend

to super czas na spacer na świeżym powietrzu i obcowanie z naturą.
Możliwe jest również przedłużenie pobytu do następnego dnia.

Zaopiekujemy się Wami.
Opowiemy o tym jak pracujemy, jakie możliwości daje nam
nasza infrastruktura i z czego jesteśmy dumni.
Zobaczycie co Nas wyróżnia i posłuchacie o naszej historii.

Dla najmłodszych uczestników również

przewidzieliśmy pyszne smakołyki.

MENU FESTIWALOWE

 

Dania główne 

Burger Highland w bułce razowej własnego wypieku z surówką z czerwonej kapusty, korniszonem, grillowaną cukinią

z miodowo-musztardowym dressingiem  - 35 zł.


Burger Highland w bułce pszennej własnego wypieku na ostro z jalapeno, z grillowanym bekonem, pomidorem, papryką, ogórkiem kiszonym,

czerwoną cebulą oraz sosem 1000 wysp - 35 zł.


Buła nieźle nadziana długo dojrzewającą wołowiną Highland z dodatkiem sałaty lollo, pomidorem, ogórkiem małosolnym,

grillowaną cebulą i papryką oraz sosem balsamicznym - 35 zł.

 

Ciabatta z bolognese Highland i serem mozzarella - 35 zł.

 

Ciabatta zapiekana z szynką słodko-kwaśną Highland, warzywami oraz serem - 35 zł.

 

Deser

Suflet mocno czekoladowy z owocami na ciepło - 22 zł.

 

Dla małych księżniczek oraz młodych rycerzy sprawdzone, zachęcające do degustacji menu 

2 x mini burger Highland na ciepłym chlebku własnego wypieku

2 x mini pizza - niespodzianka

2 kotleciki z kurczaka z wolnego wybiegu

Domowe frytki

Sałatka ze świeżych warzyw 

Cena dla dwójki dzieci: 60 zł, możliwość zamówienia pół porcji.


Pamiętajcie, że Festiwal rządzi się swoimi prawami - w tym dniu karta restauracyjna schowana do szuflady.

Zapraszamy od godz. 13:00 do godz. 19:00, w sobotę, 23 lipca 2022.


Jak zawsze wydarzenie będzie przeprowadzone w luźnej atmosferze.
Prosimy o wcześniejszy kontakt w celu rezerwacji stolika.


Gdybyście chcieli odpocząć po degustacji:
- pokój dwuosobowy ze śniadaniem 299 zł
- pokój dwuosobowy ze śniadaniem (do jednoosobowego wykorzystania) 199 zł


Serdecznie zapraszamy!
Niech nie zabraknie Was na Festiwalu Wołowiny Highland.

Czekamy na Was!

 

Śledź Nas na portalach społecznościowych by być na bieżąco.
Facebook Instagram
606 336 205, 608 135 389
biuro@highlandhotel.pl
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akceptujemy

ASIC, BLIK, V-Pay, płatności zbliżeniowe
smartfonem/ smartwatchem

     

Skontaktuj się z nami