Festiwal Wołowiny Highland

Chcąc dzielić się naszą pasją do gotowania oraz zachęcać do kulinarnych wyzwań we własnej kuchni systematycznie organizujemy Festiwal , podczas którego nasi Goście mogą uzyskać wiele informacji na temat sposobów przetwarzania wołowiny. To również świetna okazja do opowiedzenia o naszej pracy, ciekawostkach o hodowli bydła oraz pasji z jaką tworzymy to miejsce.

 

Spotkanie jest przeprowadzane w luźnej atmosferze. Każde z nich tłumnie gromadzi miłośników wołowiny Highland i każde z nich jest dedykowane innej potrawie lub regionowi świata. Często jego bohaterem jest propozycja, której na co dzień nie spotkacie w naszej karcie.

 

Tradycyjne, włoskie ossobuco z giczy cielęcej, grillowana wołowina z dymnym aromatem czy soczysty stek jedzonym w cieniu drzew w ogródku restauracyjnym. To wszystko w rodzinnej, przyjaznej atmosferze.

Premiera tej propozycji odbyła się na jednym z poprzednich Festiwali.
Dziś idziemy krok dalej i proponujemy - na jednym talerzu kwintesencja smaków wołowiny Highland.
Standardowo serwowana w restauracji Mięsna Taca z różnymi rodzajami mięs dziś w królewskiej odsłonie!
Wyjątkowe danie i duża porcja kulinarnej wiedzy oraz ciekawostki o hodowli.
Nie może Was zabraknąć!

Festiwal Wołowiny Highland 

Sobota, 31 lipca, od 13.00
Kolejne spotkanie miłośników królewskiej wołowiny Highland

 


Bohaterka dnia MIĘSNA TACA  (149 zł/dla dwóch osób):


Marynowane, glazurowane żeberko Highland (rzadko spotykane w takim wydaniu).
Ossobuco - wyjątkowo aromatyczna, miękka gicz cielęca.

Szunak Highland słodko-kwaśna (w azjatyckim klimacie).
Mini burgery Highland (eksplozja smaku).
Długo dojrzewająca, szarpana wołowina Highland (autorski pomysł, tylko u nas).
Sos jogurtowo-czosnkowy.
Grillowane warzywa.
Ziemniaczane talarki w ziołach.


Dla dzieci - mini burger Highland z domowymi frytkami oraz surówką (22 zł).


Na życzenie

Tradycyjny tatar wołowy z dodatkami (35 zł).
Prosto z pieca - koszyk (trzy rodzaje) chlebków typu włoskiego, sos serowy, sos czosnkowy, oliwki. (17 zł).

 

Deser

Migdałowe semifreddo (22 zł)

 

Dodatkowo duża porcja wiedzy o wołowinie Highland, ciekawostki o hodowli oraz możliwość spróbowania innych potraw.


Pamiętajcie, że Festiwal rządzi się swoimi prawami - w tym dniu karta restauracyjna schowana do szuflady.


Branch festiwalowy rozpocznie się o 13:00, 31 lipca, w sobotę.


Wydarzenie będzie przeprowadzone w luźnej atmosferze.


Prosimy o wcześniejszy kontakt w celu rezerwacji stolika.

Istnieje możliwość indywidualnego ustalenia godziny przyjazdu.


Gdybyś chciał odpocząć po degustacji:
- pokój dwuosobowy ze śniadaniem 269 zł
- pokój dwuosobowy ze śniadaniem (do jednoosobowego wykorzystania) 199 zł


Serdecznie zapraszamy!
Niech nie zabraknie Was na Festiwalu Wołowiny Highland.

Czekamy na Was!

 

Śledź Nas na portalach społecznościowych bu być na bieżąco.
biuro@highlandhotel.pl
606 336 205, 608 135 48 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akceptujemy

ASIC, BLIK, V-Pay, płatności zbliżeniowe
smartfonem/ smartwatchem

     

Skontaktuj się z nami